• 6800 Hódmezővásárhely, Szántó K. J. u. 78.
  • Szobafoglalás: +3662534841

Egy este, amin az ízlelőbimbóké a főszerep! – Borvacsora a Kenguruban!

Szereti a kifinomult gasztronómiai remekeket, a finom borokat és a kellemes időtöltést? A Kenguru Csárdában a helye, ahol 2016. december 02-án, 19:00 órai kezdettel különleges borvacsorával és az alábbi étel- és borsorral várjuk, melyet a szentantalfai (Balaton-Felvidék)  Dobosi Pincészet nedűiből válogattunk össze Önöknek!

vino-butylki-beloe-krasnoe

DOBOSI PINCÉSZET  Szentantalfa (Balaton-Felvidék)

Bor-és ételsor:

 

1.Fogadóétel: Diós fetasajthab,málnás vinegrette-tel és sajtos stanglival
Bio Kékfrankos Rosé 2016

Friss, könnyed,málnás rozé

 

2. Hideg előétel: Csirkemell galantín aszalt gyümölcsökkel
Bio Olaszrizling 2015  
Díjak:Média Bora Borverseny 2016 – ARANY
Balaton-felvidék legnépszerűbb fajtája. Sárga húsú trópusi gyümölcsök fogadnak e halványsárga bor illatában, ananász és licsi fejlődik ki benne, ahogy melegszik a bor. A korty szerkezete kerek formát ölt, a könnyed testbe belesimul a lágy tónusú savérzet, az alkohol a korttyal arányos. Az aromatikában a mandulás jegyeket fűszeresség egészíti ki. A bor ülepítés után hűtve erjedt. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 oC

 

3. Leves: Vargánya krémleves bacon chips-sel, sokmagvas cipóba töltve
Bio Szürkebarát 2013
Díjak:Országos Borverseny 2016 – EZÜST
A szürkebarát szerintünk a Balaton legjobb borai közé tartozik. Sokan még nem fedezték fel újra mint az olaszrizling fajtát, de aki megkóstolja az vesz belőle, így tudjuk, hogy ennek még nagy életpályája lesz. Bor szép telt aranysárgás, magas cukorfokkal lehet szüretelni, így az édesebb és aszalt gyümölcsízek jelennek meg benne. A savai közepesek, így hamar érik. Ez a bor most van a csúcsán (2016).

 

4- Meleg előétel: Glasszírozott kacsamáj, rebarbarás almakompóttal és kerti salátákkal
Bio Juhfark 2015  
Díjak:International Organic Wine Award 2016 – ARANY
VinAgora Nemzetközi Borverseny 2016 – EZÜST
Kiváló alapanyagként szüreteltük, így 14 % alkohollal, szép testtel, harmonikus savakkal, olajos megjelenésével, egy kiváló klasszikus bor. Még fiatal, de már most érmeket gyűjtött be, de van benne érlelési potenciál. Minden korty után egyre több, egyre kecsesebb arcát mutatja. Ez a komoly borkedvelők kedvenc bora.

 

5. Főétel 1:-Wellington sertésszűz zöldségekkel és fokhagymás hercegnő burgonyával
Bio Kéknyelű 2015
Színe mélyebb sárága, megjelenésében olajos. Illatában és ízében is a minerális jegyek uralkodnak. Szép savösszetételű, harmonikus bor. Még fiatal, érlelésre alkalmas. Magyarországon mindössze néhány tucat hektáron termesztik.

 

6. Főétel 2: Sous-vide- olt marhapofa vörösboros barnamártással,és petrezselyem pürével
Bio Syrah-Merlot
Rubinvörös lilás színű, telt, kerek, mély bor.

 

7. Desszert:-Szőlőhab mustzselével
Szürkebarát -tramini késői szüret.
A szürkebarátnak és a késői szüretélésnek köszönhetően mély, sötét sárga színű, illatban jön a mazsola, ízében a teljesség harmóniája melyet a magas cukorfokkal szüretelhető Tramini ad. A borkóstolók méltó befejezésére ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 oC

 

Jelentkezés és bővebb információ:
Kovács Gábor
Tel.: +36-30-943-8153